Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne danie z kurczakiem w wersji nieco egzotycznej.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118180
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8431
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2168
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1550
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118180
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8431
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2168
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1550
Składniki
Mięso myjemy i dzielimy na 4 porcje. 3 łyżki oleju mieszamy z czosnkiem, papryką, curry oraz solą i pieprzem. Marynatą nacieramy mięso, wkładamy do naczynia, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Pod koniec smażenia na jednej stronie porcji mięsa układamy plaster sera, po plastrze ananasa i przykrywamy drugim plastrem sera. Dusimy pod przykryciem aż ser się rozpuści.
Przekładamy na talerze, w otwór w ananasie wkładamy po czarnej oliwce. Ozdabiamy zieleniną. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.