Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne danie z kurczakiem w wersji nieco egzotycznej.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 990
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 990
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Składniki
Mięso myjemy i dzielimy na 4 porcje. 3 łyżki oleju mieszamy z czosnkiem, papryką, curry oraz solą i pieprzem. Marynatą nacieramy mięso, wkładamy do naczynia, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Pod koniec smażenia na jednej stronie porcji mięsa układamy plaster sera, po plastrze ananasa i przykrywamy drugim plastrem sera. Dusimy pod przykryciem aż ser się rozpuści.
Przekładamy na talerze, w otwór w ananasie wkładamy po czarnej oliwce. Ozdabiamy zieleniną. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.