Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne danie z kurczakiem w wersji nieco egzotycznej.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 104
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4206
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8679
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 104
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4206
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8679
Składniki
Mięso myjemy i dzielimy na 4 porcje. 3 łyżki oleju mieszamy z czosnkiem, papryką, curry oraz solą i pieprzem. Marynatą nacieramy mięso, wkładamy do naczynia, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Pod koniec smażenia na jednej stronie porcji mięsa układamy plaster sera, po plastrze ananasa i przykrywamy drugim plastrem sera. Dusimy pod przykryciem aż ser się rozpuści.
Przekładamy na talerze, w otwór w ananasie wkładamy po czarnej oliwce. Ozdabiamy zieleniną. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.