Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Pollo a la chilindron" to danie pochodzące z Aragonii, popularne jest także w Kraju Basków. Kurczaka można zastąpić mięsem jagnięcym. W oryginalnym przepisie jest cały kurczak pokrojony na 8 części. Ja użyłem tylko udek.
Udka i podudzia umyłem i osuszyłem. W brytfance rozgrzałem olej, podsmażyłem na nim szynkę serrano. Wyjąłem i odłożyłem. Na tym samym tłuszczu podsmażyłem kurczaka. Także wyjąłem i odłożyłem. Cebulę i paprykę pokroiłem w cienkie plasterki a pomidory w kostkę. Na tym samym tłuszczu zeszkliłem cebulę, dodałem paprykę, bulion, pomidory, wino i paprykę w proszku. Włożyłem udka kurczaka i szynkę, brytfankę przykryłem, dusiłem ok. 30 minut. Zdjąłem pokrywę i wstawiłem do rozgrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni C, ustawionego na pieczenie z góry. Zapiekałem ok. 20 minut.
Oryginalny obiad z łatwo dostępnych składników. Dla wszystkich lubiących ostr...
Odsłon: 9501
Bardzo dobry, soczysty z chrupiącą skórką kurczak. Robiłam pierwszy raz w życ...
Odsłon: 24261
Pyszny i soczysty kurczak. Lekko słodki dzięki aromatom z piwa. Na karmi nas...
Odsłon: 1184
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31587
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9523
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31587
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9523
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 266
Składniki
Udka i podudzia umyłem i osuszyłem. W brytfance rozgrzałem olej, podsmażyłem na nim szynkę serrano. Wyjąłem i odłożyłem. Na tym samym tłuszczu podsmażyłem kurczaka. Także wyjąłem i odłożyłem. Cebulę i paprykę pokroiłem w cienkie plasterki a pomidory w kostkę. Na tym samym tłuszczu zeszkliłem cebulę, dodałem paprykę, bulion, pomidory, wino i paprykę w proszku. Włożyłem udka kurczaka i szynkę, brytfankę przykryłem, dusiłem ok. 30 minut. Zdjąłem pokrywę i wstawiłem do rozgrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni C, ustawionego na pieczenie z góry. Zapiekałem ok. 20 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg z grilla
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Dania główne
Risotto ze szparagami
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Pstrąg z grilla
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 27
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 161