Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny paprykowy kurczak, słodko-ostry. Niebanalny smak i szybkie danie !
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34110
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1276
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113564
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34110
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1276
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113564
Składniki
Kurczak pokrojony, w soli i sosie sojowym - lodówka. Masło rozgrzane w garnku, dodać mąkę, mieszać, zalać bulionem paprykowym, mieszać. Odstawić. Patelnia - W kolejności: Marchewka, cebula, zioła, cukier - na olej. Po oddaniu aromatu dodać kurczaka, czosnek i smażyć. Po 5 minutach dodać sos paprykowy z mojego przepisu na sos paprykowy ( ugotowana papryka, zmielona, wysmażona na gorącym oleju z dużą ilością soli ). Smażymy i po czasie dodajemy passate pomidorową, sos a'la beszamel z garnka, ugotowany makaron i fasolkę. Można doprawić łyżeczką musztardy francuskiej a ostrość podkręcić kropelką piri-piri. Wedle uznania zabielamy odrobiną mleka lub śmietanki. Smacznego !