Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe, pyszne, proste i sycące danie
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2541
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3054
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102024
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6405
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2541
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3054
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102024
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6405
Składniki
Opłukane udka dzielimy na dwie części (oddzielnie pałki i pozostałą cześć). Ziemniaki pokroić w talarki i lekko obgotować, cebule również kroimy w talarki, czosnek w drobną kostkę. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i układamy warstwowo, ziemniaki, cebulę, czosnek, udka, posypujemy przyprawami.
W ½ szklanki wody rozpuszczamy kostkę bulionu grzybowego i polewamy po całości. Całość zapiekamy pod przykryciem przez ok. 45 minut na 220 C. Po tym czasie na górę dajemy krojone pomidory z puszki, oraz groszek i znów zapiekamy przez 30 minut, ale już bez przykrycia. Można co chwilę podlać mięsko z góry, sosem który się wytworzy.