Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe, pyszne, proste i sycące danie
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
Opłukane udka dzielimy na dwie części (oddzielnie pałki i pozostałą cześć). Ziemniaki pokroić w talarki i lekko obgotować, cebule również kroimy w talarki, czosnek w drobną kostkę. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i układamy warstwowo, ziemniaki, cebulę, czosnek, udka, posypujemy przyprawami.
W ½ szklanki wody rozpuszczamy kostkę bulionu grzybowego i polewamy po całości. Całość zapiekamy pod przykryciem przez ok. 45 minut na 220 C. Po tym czasie na górę dajemy krojone pomidory z puszki, oraz groszek i znów zapiekamy przez 30 minut, ale już bez przykrycia. Można co chwilę podlać mięsko z góry, sosem który się wytworzy.