Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oczywiście to taka spolszczona wersja, uwielbiam chińskie smaki i próbuję zrobić coś fajnego w domu:)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15546
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 347
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2835
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15546
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 347
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2835
Składniki
pierś z kurczaka oczyścić i pokroić na kawałeczki, lekko osolić, oprószyć mąką kukurydzianą, podsmażyć na oleju. Kurczaka zdjąć z patelni.
Na tej samej patelni uzupełnić olej, podsmażyć pokrojoną w paski paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać poszatkowna kapustę pekińską. Krótko podsmażać.
-przygotować sos: sos sojowy+ przyprawa pięć smaków+ pieprz syczuański zmielony lub utarty w moździerzu -do warzyw na patelni dodać kurczaka i sos, jeszce chwile podusić. Podawać z ryżem.