Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oczywiście to taka spolszczona wersja, uwielbiam chińskie smaki i próbuję zrobić coś fajnego w domu:)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7204
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2660
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20162
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 572
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 773
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7204
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2660
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20162
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 572
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 773
Składniki
pierś z kurczaka oczyścić i pokroić na kawałeczki, lekko osolić, oprószyć mąką kukurydzianą, podsmażyć na oleju. Kurczaka zdjąć z patelni.
Na tej samej patelni uzupełnić olej, podsmażyć pokrojoną w paski paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać poszatkowna kapustę pekińską. Krótko podsmażać.
-przygotować sos: sos sojowy+ przyprawa pięć smaków+ pieprz syczuański zmielony lub utarty w moździerzu -do warzyw na patelni dodać kurczaka i sos, jeszce chwile podusić. Podawać z ryżem.