Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-12-2015
Bardzo smaczne połączenie aromatycznego kurczaka z kalafiorowym puree o lekko ziołowym smaku.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 160
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 578
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16858
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 688
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 160
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 578
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16858
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 688
Składniki
Pałki kurczaka oczyszczamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie przekładamy do rękawa do pieczenia, oprószamy lekko solą, wsypujemy przyprawę i dokładnie obtaczamy. Rękaw zamykamy, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez 30-35 min. Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku przez 5 min. Następnie odcedzamy, podsmażamy na maśle z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Miksujemy razem ze śmietaną na gładką masę. Do smaku doprawiamy solą ziołową. Podajemy razem z kurczakiem.