Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-12-2015
Bardzo smaczne połączenie aromatycznego kurczaka z kalafiorowym puree o lekko ziołowym smaku.
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1922
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 23
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 42
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1922
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 23
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 42
Składniki
Pałki kurczaka oczyszczamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie przekładamy do rękawa do pieczenia, oprószamy lekko solą, wsypujemy przyprawę i dokładnie obtaczamy. Rękaw zamykamy, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez 30-35 min. Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku przez 5 min. Następnie odcedzamy, podsmażamy na maśle z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Miksujemy razem ze śmietaną na gładką masę. Do smaku doprawiamy solą ziołową. Podajemy razem z kurczakiem.