Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka niezwykle często gości na naszym stole, jednak zwykła smażona pierś z kurczaka może się szybko znudzić. Tak więc dzisiaj proponujemy smakowitą wariację, czyli kurczak pod marchewkową pierzynką. Są to smażone filety z kurczaka otulone pyszną pierzynką ze słodko-ostrej marchewki oraz innych warzyw. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5851
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 307
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5851
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 307
Składniki
• Mięso dzielmy na mniejsze płaty, doprawiamy przyprawą do mięs, polewamy olejem i odstawiamy na 30 minut • Marchewkę, pietruszkę oraz seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach • Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do garnka razem z warzywami • Dolewamy 1,5 szklanki wody, 4 łyżki oleju i całość gotujemy około 20 minut (aż warzywa będą miękkie) • Po ugotowaniu dodajemy 0,5 łyżeczki soli, 2 szczypty pieprzy cayenne, 150 gramów koncentratu oraz 2 łyżki ketchupu
• Całość mieszamy i ewentualnie dodajemy jeszcze soli oraz pieprzu do uzyskania odpowiedniej ostrości • Kurczaka panierujemy w jaku, mące i bułce tartej a następnie smażymy na oleju przez klika minut do uzyskania złotego koloru • Gotowe warzywa wykładamy na talerz i przekładamy na przemian z kurczakiem, danie odstawiamy na 30 minut