Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka niezwykle często gości na naszym stole, jednak zwykła smażona pierś z kurczaka może się szybko znudzić. Tak więc dzisiaj proponujemy smakowitą wariację, czyli kurczak pod marchewkową pierzynką. Są to smażone filety z kurczaka otulone pyszną pierzynką ze słodko-ostrej marchewki oraz innych warzyw. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22704
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 742
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22704
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 742
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Składniki
• Mięso dzielmy na mniejsze płaty, doprawiamy przyprawą do mięs, polewamy olejem i odstawiamy na 30 minut • Marchewkę, pietruszkę oraz seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach • Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do garnka razem z warzywami • Dolewamy 1,5 szklanki wody, 4 łyżki oleju i całość gotujemy około 20 minut (aż warzywa będą miękkie) • Po ugotowaniu dodajemy 0,5 łyżeczki soli, 2 szczypty pieprzy cayenne, 150 gramów koncentratu oraz 2 łyżki ketchupu
• Całość mieszamy i ewentualnie dodajemy jeszcze soli oraz pieprzu do uzyskania odpowiedniej ostrości • Kurczaka panierujemy w jaku, mące i bułce tartej a następnie smażymy na oleju przez klika minut do uzyskania złotego koloru • Gotowe warzywa wykładamy na talerz i przekładamy na przemian z kurczakiem, danie odstawiamy na 30 minut