Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drób, to chyba najpopularniejsze mięso na polskich stołach. Klasyki przerabiamy przynajmniej kilka razy w miesiącu...a to filet w panierce, a to pieczone udka lub skrzydełka, w śmietanie, w sosie, z pomidorami...można by tu mnożyć przepisy, ale warto na jeden zwrócić szczególną uwagę. Kurczak pod kruszonką? Świetne urozmaicenie naszej "codziennej" kuchni. Przygotowanie to około 20 minut, pieczenie drugie tyle i mamy super danie, które zaskakuje swoim smakiem. Zaintrygowani i gotowi do czterdziestominutowego "wycisku" w kuchni? Gorąco polecam Arek Gie
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5809
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1255
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12481
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5248
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5809
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1255
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12481
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5248
Składniki
Filety z kurczaka oczyszczamy, gotujemy przez kilka minut w bulionie drobiowym. Mięso wyciągamy, studzimy i kroimy w dużą kostkę. Na rozgrzanym maśle smażymy cebulę, dodajemy do mięsa. Dodajemy śmietanę, posiekaną bazylię i 50 ml bulionu drobiowego. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cukinię kroimy w plasterki i smażymy na pozostałym tłuszczu. Układamy pomiędzy mięsem. Mąkę rozcieramy z masłem, dodajemy orzechy, sól i pieprz do smaku. Rozkruszamy na mięsie i cukinii. Całość zapiekamy 20-25 minut w temperaturze 180°C