Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drób, to chyba najpopularniejsze mięso na polskich stołach. Klasyki przerabiamy przynajmniej kilka razy w miesiącu...a to filet w panierce, a to pieczone udka lub skrzydełka, w śmietanie, w sosie, z pomidorami...można by tu mnożyć przepisy, ale warto na jeden zwrócić szczególną uwagę. Kurczak pod kruszonką? Świetne urozmaicenie naszej "codziennej" kuchni. Przygotowanie to około 20 minut, pieczenie drugie tyle i mamy super danie, które zaskakuje swoim smakiem. Zaintrygowani i gotowi do czterdziestominutowego "wycisku" w kuchni? Gorąco polecam Arek Gie
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5064
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1676
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203262
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5064
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1676
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203262
Składniki
Filety z kurczaka oczyszczamy, gotujemy przez kilka minut w bulionie drobiowym. Mięso wyciągamy, studzimy i kroimy w dużą kostkę. Na rozgrzanym maśle smażymy cebulę, dodajemy do mięsa. Dodajemy śmietanę, posiekaną bazylię i 50 ml bulionu drobiowego. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cukinię kroimy w plasterki i smażymy na pozostałym tłuszczu. Układamy pomiędzy mięsem. Mąkę rozcieramy z masłem, dodajemy orzechy, sól i pieprz do smaku. Rozkruszamy na mięsie i cukinii. Całość zapiekamy 20-25 minut w temperaturze 180°C