Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 72
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 334
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2842
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 72
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 334
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2842
Składniki
W rondlu, na oleju zeszklić obrane i pokrojone w grubszą kostkę cebule. Do cebuli dodać pokrony w plasterki czosnek i jeszcze chwilę smażyć na wolnym ogniu. Dodawać kolejno pokrojoną w kostkę paprykę, pozbawioną gniazda nasiennego, selera naciowego pokrojonego w kostkę, kurczaka pokrojonego w grubszą kostkę i kabanosy pokrojone na ok 1,5-2 cm kawałki. Cały czas dusić i od czasu do czasu pomieszać. Teraz dodać pomidory z puszki i bulion oraz dobrze wypłukany ryż. Mieszać od czasu do czasu. Gotować do chwili aż ryż będzie miękki. Jeszcze w czasie gotowania dodać koncentrat pomidorowy, cukier, paprykę słodką i wędzoną, kurkumę, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Danie podawać gorące i posypane obficie posiekaną natką pietruszki. Jeśli danie jest zbyt gęste trzeba dodać wrzątku. Smacznego.