Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso z chrupiącymi warzywami, w aromatycznym słodko-kwaśnym sosie.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 301
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1199
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1252
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13394
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 301
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1199
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1252
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13394
Składniki
Pierś z kurczaka, cebulę i paprykę pokroić na kawałki a imbir w cienkie plasterki. Mięso obtoczyć w mące kukurydzianej.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić paprykę, cebulę i imbir, smażyć 3-4 minuty. Dodać kurczaka, smażyć kolejne kilka minut do lekkiego zrumienienia mięsa.
W międzyczasie zrobić sos. Około 100 ml soku ananasowego wymieszać z mąką kukurydzianą. Pozostały sok wlać do miski, dodać cukier, przeciśnięty przez praskę czosnek, ketchup, ocet winny, sos sojowy i drobno posiekaną papryczkę chili,dokładnie wymieszać.
Zawartość miski przelać na patelnię, dusić 2-3 minuty. Na koniec całość zagęścić mieszanką soku z mąką. Dodać pokrojony szczypiorek, podawać z ryżem.