Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kawałki kurczaka podane z ziemniakami polanymi tłuszczem, kiszoną kapustą i marynowaną ostrą papryczką cherry.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23150
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23150
Składniki
Oczyszczone, wymyte ćwiartki kurczaka osuszamy papierowymi ręczniczkami, doprawiamy pieprzem i solą. Nagrzewamy patelnię z tłuszczem. Na rozgrzaną patelnię układamy kawałki kurczaka.
Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa.
Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki.
Usmażone kawałki kurczaka wykładamy na talerze, dodajemy ugotowane ziemniaki, kiszoną kapustę i po jednej ostrej papryczce cherry. Ziemniaki polewamy gorącym tłuszczem ze smażenia mięsa. Smacznego!!!