Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najbardziej znanych dań, które możemy zjeść w indyjskiej restauracji. Dzięki marynacie z jogurtu kurczak pozostaje niezwykle kruchy i soczysty. Sos z dodatkiem orientalnej przyprawy nabiera niezwykłego smaku i aromatu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424832
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10657
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4757
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424832
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10657
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4757
Składniki
Filety z kurczaka umyj i osusz. Pokrój na 5 cm kawałki.
Przygotuj marynatę. Do jogurtu dodaj oliwę i wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszaj. Wrzuć kurczaka, tak aby całe mięso było pokryte marynatą. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
W garnku rozgrzej masło, dodaj cebulę, czosnek i przyprawę garam masala. Smaż do momentu, aż cebula się zeszkli. Następnie wlej passatę, dodaj szczyptę cukru i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
W międzyczasie wyjmij kurczaka z marynaty i przesmaż na mocno rozgrzanej patelni. Gdy będzie gotowy, kawałki mięsa dorzuć do sosu i gotuj przez następne 10 minut.
Gdy kurczak będzie miękki, zdejmij garnek z ognia. Dodaj śmietankę i wszystko energicznie zamieszaj.
Podawaj z ugotowanym ryżem jaśminowym i kolendrą.