Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najbardziej znanych dań, które możemy zjeść w indyjskiej restauracji. Dzięki marynacie z jogurtu kurczak pozostaje niezwykle kruchy i soczysty. Sos z dodatkiem orientalnej przyprawy nabiera niezwykłego smaku i aromatu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113188
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 607
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1029
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 700
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113188
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 607
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1029
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 700
Składniki
Filety z kurczaka umyj i osusz. Pokrój na 5 cm kawałki.
Przygotuj marynatę. Do jogurtu dodaj oliwę i wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszaj. Wrzuć kurczaka, tak aby całe mięso było pokryte marynatą. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
W garnku rozgrzej masło, dodaj cebulę, czosnek i przyprawę garam masala. Smaż do momentu, aż cebula się zeszkli. Następnie wlej passatę, dodaj szczyptę cukru i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
W międzyczasie wyjmij kurczaka z marynaty i przesmaż na mocno rozgrzanej patelni. Gdy będzie gotowy, kawałki mięsa dorzuć do sosu i gotuj przez następne 10 minut.
Gdy kurczak będzie miękki, zdejmij garnek z ognia. Dodaj śmietankę i wszystko energicznie zamieszaj.
Podawaj z ugotowanym ryżem jaśminowym i kolendrą.