Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najbardziej znanych dań, które możemy zjeść w indyjskiej restauracji. Dzięki marynacie z jogurtu kurczak pozostaje niezwykle kruchy i soczysty. Sos z dodatkiem orientalnej przyprawy nabiera niezwykłego smaku i aromatu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Filety z kurczaka umyj i osusz. Pokrój na 5 cm kawałki.
Przygotuj marynatę. Do jogurtu dodaj oliwę i wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszaj. Wrzuć kurczaka, tak aby całe mięso było pokryte marynatą. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
W garnku rozgrzej masło, dodaj cebulę, czosnek i przyprawę garam masala. Smaż do momentu, aż cebula się zeszkli. Następnie wlej passatę, dodaj szczyptę cukru i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
W międzyczasie wyjmij kurczaka z marynaty i przesmaż na mocno rozgrzanej patelni. Gdy będzie gotowy, kawałki mięsa dorzuć do sosu i gotuj przez następne 10 minut.
Gdy kurczak będzie miękki, zdejmij garnek z ognia. Dodaj śmietankę i wszystko energicznie zamieszaj.
Podawaj z ugotowanym ryżem jaśminowym i kolendrą.