Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Indyjskie danie z kurczaka marynowanego w aromatycznej i pikantnej mieszance przypraw i octu
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 416
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 531
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 24
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 89
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 416
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 531
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 24
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 89
Składniki
Wymieszać suche składniki marynaty, wlać ocet winny i sok z limonki, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i starty na tarce o najmniejszych oczkach imbir.
Mięso z kurczaka pokroić na kawałki, włożyć do marynaty, dokładnie wymieszać. Przykryć folią, wstać do lodówki na kilka godzin.
Cebulę pokroić w kostkę, papryczkę chili drobno posiekać. Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i chili, smażyć kilka minut do zeszklenia. Następnie dodać kurczaka wraz z marynatą, smażyć 4-5 minut.
Do kurczaka dodać krojone pomidory, doprawić solą i pieprzem, gotować na małym ogniu około 20 minut.
Podawać z ryżem lub chlebkiem naan.