Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Indyjskie danie z kurczaka marynowanego w aromatycznej i pikantnej mieszance przypraw i octu
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6584
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2108
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6584
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2108
 
         
         
                Składniki
Wymieszać suche składniki marynaty, wlać ocet winny i sok z limonki, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i starty na tarce o najmniejszych oczkach imbir.
Mięso z kurczaka pokroić na kawałki, włożyć do marynaty, dokładnie wymieszać. Przykryć folią, wstać do lodówki na kilka godzin.
Cebulę pokroić w kostkę, papryczkę chili drobno posiekać. Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i chili, smażyć kilka minut do zeszklenia. Następnie dodać kurczaka wraz z marynatą, smażyć 4-5 minut.
Do kurczaka dodać krojone pomidory, doprawić solą i pieprzem, gotować na małym ogniu około 20 minut.
Podawać z ryżem lub chlebkiem naan.