Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2825
Dodano: 10.04.2010
Odsłon: 13266
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Pierś pokroic w kostke,wymieszac z sosem sojowym,przprawą i zmiarzdzonym czosnkiem,odstawic na 1 godz do lodówki.W tym czasie pokroic marchewke w słupki,grzyby mun zalac gorącą wodą i moczyc ok 20 min aż zmiękną.Kiełki bambusa odcedzic a por pokroic i krążki.Wszystko wrzucic do woka lub garka i podsmażyc chwile,zalac ok 1 szkl wody,dusic do chwili aż warzywa zmiękną.Pierś podsmażyc na patelni,dodac warzywa,porządnie wymieszac,znów podlac wodą i dusic ok 20 min.Ryż ugotowac wg przepisu na opakowaniu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

ostra_papryczka 17 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Proponuję najpierw sprawdzić skład przyprawy 5 smaków a później się wypowiadać. Gwarantuje, że więcej ostrości nie będzie wam potrzeba...0 Kto głosował? | Odpowiedz

gvlba 15 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Zapewniam że potrawa jest ostra a nie słona.Sama przyprawa 5 smaków jest ostra sama w sobie ale jak kto woli można nawrzucac sobie żyletek wtedy napewno będzie''ostra''15 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 15 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
też się zastaniawiałam..... z przepisu wynika, że może być conajmniej słone....0 Kto głosował? | Odpowiedz

NATIE 13 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Mam pytanie: Tak wlasciwie to co nadaje tej potrawie ostrosci, bo nie dodalas ani pieprzu ani chilli... pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz