Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty kurczak smażony w cieście - świetny jako obiad lub imprezowa przekąska
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1471
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1327
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 994
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1471
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1327
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 994
Składniki
Kurczaki myjemy i ściągamy skórę. Równomiernie rozprowadzamy przyprawy i wkładamy do lodówki na min. 2 godziny.
Składniki ciasta miksujemy na jednolitą masę - powinno być lejące. Zalewamy nią kurczaka. Mieszamy dokładnie, tak aby z każdej strony był pokryty ciastem.
Zalewamy ciastem kurczaka. Mieszamy dokładnie, tak aby z każdej strony był pokryty ciastem.
Do rozgrzanego oleju wkładamy pałki tak aby były w całości zakryte i smażymy do uzyskania ciemnozłotego koloru.
Jeśli smażymy więcej partii to gotowe kurczaki można przełożyć do piekarnika nagrzanego do 100 stopni. Co jakiś czas skraplamy je olejem. Gotowe!
Również skrzydełka nadadzą się świetnie do pieczenia jako imprezowa przekąska, a amatorom czosnku polecam zanurzyć całe ząbki w cieście, upiec i spróbować takiego snacka* ;) * - tylko nie przychodźcie później do mnie z pretensjami, że Was małżonek lub małżonka nie chce całować przez oddech smoka ;)