Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 137 Ocena: 4179
Dodano: 10.07.2020
Odsłon: 7149
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Filet z kurczaka oczyścić z błonek i chrząstek, pokroić na większe kawałki oprószyć solą i pieprzem (można wcześniej zamarynować).
Przygotować ciasto kokosowe : w miseczce wymieszać mąkę i wodę, dodać jajko, wiórki kokosowe, cukier i pieprz, posolić do smaku.
Rozgrzać tłuszcz
Kawałki kurczaka zanurzać w cieście kokosowym i wkładać na gorący tłuszcz - smażyć na złoty kolor.
Gotowego kurczaka w cieście kokosowym układać na papierowym ręczniku.
Kurczaka w cieście kokosowym podawać do obiadu z ryżem i warzywami lub jako przekąskę z ulubionym sosem np. ze słodkim sosem chili, czosnkowym albo tzatziki.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 10 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam takie żarełko i to chyba wszystko w tym temacie ;pJest ktoś, kto tego nie lubi? ;) Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz