Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka w cieście kokosowym to bardzo proste danie, nie wymagające ogromnych zdolności kulinarnych. Można go podawać z ulubionymi dodatkami. Jednocześnie jest to danie bardzo uniwersalne, idealne na rodzinny obiad z dodatkiem warzyw i ryżu, a także przyjacielskie spotkanie. Pyszne kawałki kurczaka w cieście kokosowym obłędnie smakują podane z sosem chili lub dipem czosnkowym. Pycha!
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 286
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 550
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 286
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 550
Składniki
Filet z kurczaka oczyścić z błonek i chrząstek, pokroić na większe kawałki oprószyć solą i pieprzem (można wcześniej zamarynować).
Przygotować ciasto kokosowe : w miseczce wymieszać mąkę i wodę, dodać jajko, wiórki kokosowe, cukier i pieprz, posolić do smaku. Rozgrzać tłuszcz Kawałki kurczaka zanurzać w cieście kokosowym i wkładać na gorący tłuszcz - smażyć na złoty kolor. Gotowego kurczaka w cieście kokosowym układać na papierowym ręczniku. Kurczaka w cieście kokosowym podawać do obiadu z ryżem i warzywami lub jako przekąskę z ulubionym sosem np. ze słodkim sosem chili, czosnkowym albo tzatziki. Smacznego :)