Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska na zimno ale również wyśmienity pomysł na obiad do ziemniaków, frytek i surówki. Wbrew pozorom jest to bardzo łatwy przepis, a wygląda efektownie i smakuje wyśmienicie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4003
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415702
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2663
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4003
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415702
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2663
Składniki
Jajka roztrzepujemy rózgą lub delikatnie mikserem i dodajemy resztę składników na ciasto. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem i pieczemy w 180 stopniach przez około 16-20 min. Ciasto ma się delikatnie ściąć ale niezbyt zarumienić.
W między czasie na łyżce masła z czosnkiem podsmażamy szpinak, który doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.
Pieczarki podsmażamy z cebulą na 2 łyżkach masła i również doprawiamy solą i pieprzem.
Po wyjęciu ciasta z piekarnika dajemy mu chwilę ostygnąć ale nie ma być zimne. Na ciasto dajemy przesmażony szpinak na to rozbite piersi kurczaka i podduszone pieczarki. Dla lepszego efektu dodałam suszone pomidory do środka rolady. Roladę zawijamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 30 min, po tym czasie podnosimy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze około 10-15 minut, aż rolada będzie rumiana.
Smacznego!