Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w ketchupie

Kurczak w ketchupie

Autor:

Przepisów i artykułów: 919 Ocena: 10753

Dodano:

Odsłon: 3862

Za pewne każdy z Was jest miłośnikiem ketchupu, jego pikantny smak nadaje potrawą aromaty smakowe. Dlatego proponuję potrawę w ketchupie urozmaiconą papryką.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 średni ketchup pikantny
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 1 papryka czerwona
  • Cebula biała
  • ½ pęczka szczypiorku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kurczak w ketchupie

Przygotowanie

  1. 1. Fileta kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą.

  2. 2. Paprykę kroimy w paseczki dodajemy do kurczaka.

  3. 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i również dodajemy do mięsa.

  4. 4. Jak mięso i warzywa są już dobre, wlewamy ketchup, chwilę prużymy.

  5. 5. Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

  6. 6. Danie gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń