Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste kawałki kurczaka w chrupiącej kokosowej panierce. Podane z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z sałaty lodowej.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5575
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8847
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7788
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5345
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5575
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8847
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7788
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5345
Składniki
Filet opłucz, osusz i pokrój na dowolnej wielkości kawałki, przełóż do miski dodaj łyżkę oleju, sól, pieprz i przyprawy, wymieszaj. W jednym głębokim talerzu roztrzep jajko, w drugim wymieszaj mąkę z wiórkami kokosowymi. Na patelni rozgrzej olej, filet obtaczaj w roztrzepanym jajku a następnie w mące z wiórkami kokosowymi. Smaż na złoty kolor z obu stron.
Kurczaka podajemy z ulubionymi dodatkami np. z pieczonymi ziemniakami i surówką z sałaty lodowej.