Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1097
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4241
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1097
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4241
Składniki
Mięso umyj. Wymieszaj czosnek z solą, curry, pieprzem oraz kilkoma łyżkami oleju. Przygotowaną marynatą polej mięso. Odłóż pod przykryciem na 2 godziny.
Marchewki obierz, pokrój w grube plastry. Oprósz solą, czarnym pieprzem oraz tymiankiem. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przygotuj rękaw do pieczenia. Włóż do niego marchewkę. Mięso z kurczaka obsmaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor i również włóż do rękawa.
Całość umieść w naczyniu żaroodpornym i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz 70 minut. Wyjmij naczynie, rozetnij rękaw, rozłóż na mięsie zimne masło. Ponownie wstaw do piekarnika na 10 minut.