Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1580
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1337
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1394
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1343
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1580
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1337
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1394
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1343
Składniki
Mięso umyj. Wymieszaj czosnek z solą, curry, pieprzem oraz kilkoma łyżkami oleju. Przygotowaną marynatą polej mięso. Odłóż pod przykryciem na 2 godziny.
Marchewki obierz, pokrój w grube plastry. Oprósz solą, czarnym pieprzem oraz tymiankiem. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przygotuj rękaw do pieczenia. Włóż do niego marchewkę. Mięso z kurczaka obsmaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor i również włóż do rękawa.
Całość umieść w naczyniu żaroodpornym i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz 70 minut. Wyjmij naczynie, rozetnij rękaw, rozłóż na mięsie zimne masło. Ponownie wstaw do piekarnika na 10 minut.