Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Mięso umyj. Wymieszaj czosnek z solą, curry, pieprzem oraz kilkoma łyżkami oleju. Przygotowaną marynatą polej mięso. Odłóż pod przykryciem na 2 godziny.
Marchewki obierz, pokrój w grube plastry. Oprósz solą, czarnym pieprzem oraz tymiankiem. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przygotuj rękaw do pieczenia. Włóż do niego marchewkę. Mięso z kurczaka obsmaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor i również włóż do rękawa.
Całość umieść w naczyniu żaroodpornym i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz 70 minut. Wyjmij naczynie, rozetnij rękaw, rozłóż na mięsie zimne masło. Ponownie wstaw do piekarnika na 10 minut.