Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i soczysty...
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 125
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 113
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 125
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 113
Składniki
Wszystkie składniki marynaty wymieszać dokładnie.Osuszonego kurczaczka smarować marynata z każdej strony i układać w naczyniu żaroodpornym przekładając pokrojoną cebulą.Jęli zostanie trochę marynaty można dolać cit wody i zalać na koniec całe mięsko.
Zamknięte naczynie żaroodporne wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc by kurczak dokładnie wchłonął smak z marynaty.Piec nagrzać do temp.200 st.C i zapiekać mięso jakieś 60 minut lub dłużej jeśli wymagają tego parametry piekarnika.