Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i soczysty...
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2221
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2221
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Składniki
Wszystkie składniki marynaty wymieszać dokładnie.Osuszonego kurczaczka smarować marynata z każdej strony i układać w naczyniu żaroodpornym przekładając pokrojoną cebulą.Jęli zostanie trochę marynaty można dolać cit wody i zalać na koniec całe mięsko.
Zamknięte naczynie żaroodporne wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc by kurczak dokładnie wchłonął smak z marynaty.Piec nagrzać do temp.200 st.C i zapiekać mięso jakieś 60 minut lub dłużej jeśli wymagają tego parametry piekarnika.