Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty przepis na chrupiącego kurczaka o wyrazistym smaku. Orientalne dodatki nadają mięsu wspaniałego aromatu. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4473
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5909
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12703
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4473
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5909
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12703
Składniki
• Kurczaka kroimy na małe kawałki, zalewamy 3 łyżkami oleju, doprawiamy solą oraz pieprzem • Mięso obtaczamy w mące kukurydzianej i smażymy na patelni przez kilka minut do uzyskania złotego koloru, pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek • Następnie dodajemy: 2 łyżki miodu, 1 łyżkę sosu sojowego ciemnego, 1 łyżkę octu ryżowego a także 1 łyżeczkę oleju sezamowego • Składniki delikatnie podgrzewamy i mieszamy tak aby sos całkowicie pokrył kawałki kurczaka (powstanie glazura) • Ryż gotujemy według zaleceń z opakowania • Ryż wykładamy na talerzu a na wierzchu układamy kawałki kurczaka • Na końcu całość posypujemy sezamem