Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty przepis na chrupiącego kurczaka o wyrazistym smaku. Orientalne dodatki nadają mięsu wspaniałego aromatu. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3092
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34186
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1395
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113615
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3092
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34186
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1395
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113615
Składniki
• Kurczaka kroimy na małe kawałki, zalewamy 3 łyżkami oleju, doprawiamy solą oraz pieprzem • Mięso obtaczamy w mące kukurydzianej i smażymy na patelni przez kilka minut do uzyskania złotego koloru, pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek • Następnie dodajemy: 2 łyżki miodu, 1 łyżkę sosu sojowego ciemnego, 1 łyżkę octu ryżowego a także 1 łyżeczkę oleju sezamowego • Składniki delikatnie podgrzewamy i mieszamy tak aby sos całkowicie pokrył kawałki kurczaka (powstanie glazura) • Ryż gotujemy według zaleceń z opakowania • Ryż wykładamy na talerzu a na wierzchu układamy kawałki kurczaka • Na końcu całość posypujemy sezamem