Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty przepis na chrupiącego kurczaka o wyrazistym smaku. Orientalne dodatki nadają mięsu wspaniałego aromatu. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35737
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1219
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1760
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6044
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35737
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1219
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1760
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6044
Składniki
• Kurczaka kroimy na małe kawałki, zalewamy 3 łyżkami oleju, doprawiamy solą oraz pieprzem • Mięso obtaczamy w mące kukurydzianej i smażymy na patelni przez kilka minut do uzyskania złotego koloru, pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek • Następnie dodajemy: 2 łyżki miodu, 1 łyżkę sosu sojowego ciemnego, 1 łyżkę octu ryżowego a także 1 łyżeczkę oleju sezamowego • Składniki delikatnie podgrzewamy i mieszamy tak aby sos całkowicie pokrył kawałki kurczaka (powstanie glazura) • Ryż gotujemy według zaleceń z opakowania • Ryż wykładamy na talerzu a na wierzchu układamy kawałki kurczaka • Na końcu całość posypujemy sezamem