Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś starałem się połączyć kilka składników orientalnych, kilka doskonale znanych w naszej kuchni, wykorzystać słodycz owocu pochodzącego z Ameryki Południowej, z warzywem "z własnego podwórka" i wzbogacić smak delikatnym mięsem z kurczaka. A wszystko na jednym talerzu! Jak to osiągnąć? Sposób jest całkiem prosty. Trzeba przyrządzić: kurczaka w mleku kokosowym z selerowymi kluskami. Pełna lista niezbędnych produktów, oraz szczegóły przyrządzenia tego dania, z mojego przepisu, znajdziecie w załączonym linku. Ja szczerze namawiam, życząc smacznego!
Polecam.
Odsłon: 260
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 104
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5917
Polecam.
Odsłon: 260
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 104
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5917
Składniki
Seler obieramy, kroimy na kawałki, gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzamy, studzimy i mielimy na średnich oczkach. Lekko odciskamy z nadmiaru wody. Mieszamy z mąkami (na 500 g selera-150g mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej). Formujemy kluski (kształt dowolny), gotujemy w osolonym wrzątku 3 min. od wypłynięcia na powierzchnię. Na rozgrzany olej kokosowy wrzucamy filety z kurczaka pokrojonego w kostkę, oczyszczone i pokrojone pieczarki, dodajemy sos sojowy. Dusimy przez 5 minut. Do mięsa dodajemy ananasa wraz z zalewą, marchewkę startą na wiórki, papryczki pokrojone w krążki, zalewamy mlekiem kokosowym dusimy przez 5 minut. Pod koniec dodajemy sos ostrygowy i odrobinę cukru palmowego. Podajemy z kluskami i posiekaną natką kolendry.