Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak zapiekany w młodej kapuście. Dawno nie jadłam tak pysznego obiadu.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35746
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1763
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6055
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35746
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1763
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6055
        
        
                Składniki
Filet z kurczaka kroję w plastry i ewentualnie lekko rozbijam. Mięso przyprawiam z każdej strony. Cebulę kroję w pióra a kapustę szatkuję. Na patelni rozgrzewam olej a następnie smażę z każdej strony mięso oraz cebulę kilka minut. Przygotowuję sos. W misce umieszczam wodę, śmietanę, przecier pomidorowy, świeży koper oraz mąkę. Dodaję przyprawy i wszystko dokładnie mieszam. Piekarnik nagrzewam na 220 stopni. Naczynie do zapiekania natłuszczam i wykładam połowę kapusty. Kapustę solę i wykładam połowę mięsa. Następnie układam kolejne warstwy kapusty i mięsa. Całość zalewam sosem. Naczynie przykrywam folią i zapiekam ok. 40 minut. Ok. 10 minut przed końcem zapiekania ściągam folię i jeszcze dopiekam. Tak przygotowane mięso podałam z ziemniakami. Jest naprawdę przepyszne. Polecam serdecznie.