Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w puree gruszkowym"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Piersi kurczaka umyj i osusz.
Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na mniejsze części. Włóż je do wrzącej osło dzonej wody z dodatkiem cytryny i gotuj 10 minut. Następnie owoce odcedź i zmiksuj.
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj winogrona i po chwili smażenia połącz z purée gruszkowym. Doprowadź całość do wrzenia, dopraw solą i pieprzem.
W tym samym czasie pokrój piersi na kawałki, dodaj sól i usmaż na drugiej patelni.
Gotowe mięso polej sosem gruszkowo-winogronowym i udekoruj natką pietruszki.
Czas: 60 min. 1 porcja = 320 kcalŹródło: Kurier TV