Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty , szybki i aromatyczny przepis na kurczaka.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1914
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1606
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2541
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1914
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1606
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2541
Składniki
Kurczaka tnę na części , płuczę i suszę.Doprawiam solą, pieprzem.
Na pateni smażę kurczaka , pod koniec smażenia dokładam pokrojoną w piórka cebulę. Przekładam do garnka , posypuję paprykami , majrankiem i natką. Zalewam wodą tak , aby części kurczaka były przykryte w 3/4. Doprawiam solą i gotuję na wolnym ogniu ok. 30 minut. Sos powinien się ładnie zagęścić.