Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, ale niebanalne danie na codzienny obiad
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 235
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4544
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12300
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6983
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 235
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4544
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12300
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6983
Składniki
zaczynamy od marynaty: mieszamy w misce sos sojowy, sos chili, miód, posiekany czosnek, obrany i drobno posiekany (lub starty) imbir
kurczaka kroimy w kostkę, dorzucamy do marynaty, dokładnie mieszamy i odstawiamy na pół godziny
na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka, aż się zrumieni, a potem dolewamy pozostałą marynatę i dusimy kilka minut, aż sos zgęstnieje, przyprawiamy do smaku solą
danie podajemy z ryżem, posypane sezamem i posiekaną zieloną cebulką, smacznego ;-)