Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z kurczaka w sosie dyniowym z dodatkiem ryżu to idealne danie na jesienną aurę.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11527
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 68
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7911
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155058
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1101
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11527
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 68
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7911
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155058
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1101
Składniki
Mięso opłucz w bieżącej wodzie, osusz, usuń błonki i pokrój w większą kostkę. Umieść w misce, dodaj przyprawy i wymieszaj. Włóż do lodówki na 1-2 godziny( jeśli nie masz czasu możesz pominąć ten krok). Na patelni rozgrzej łyżkę masła klarowanego i obsmaż mięso na złoty kolor. Przełóż na talerz, przykryj folią aluminiową. Na tej samej patelni rozgrzej druga łyżkę masła klarowanego podduś cebulę pokrojoną w piórka. Następnie dodaj dynię oraz marchewkę starte na na tarce o dużych oczkach. Smaż około 5 minut na małej mocy palnika od czasu do czasu mieszając. Zalej bulionem, dodaj liść laurowy, imbir, majeranek oraz curry. Gotuj pod przykryciem przez chwilę. Po tym czasie wlej śmietankę i gotuj jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje. Posyp natką pietruszki. Ewentualnie dopraw do smaku.