Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z kurczaka w sosie dyniowym z dodatkiem ryżu to idealne danie na jesienną aurę.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 8841
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41736
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4878
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45788
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 8841
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41736
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4878
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45788
Składniki
Mięso opłucz w bieżącej wodzie, osusz, usuń błonki i pokrój w większą kostkę. Umieść w misce, dodaj przyprawy i wymieszaj. Włóż do lodówki na 1-2 godziny( jeśli nie masz czasu możesz pominąć ten krok). Na patelni rozgrzej łyżkę masła klarowanego i obsmaż mięso na złoty kolor. Przełóż na talerz, przykryj folią aluminiową. Na tej samej patelni rozgrzej druga łyżkę masła klarowanego podduś cebulę pokrojoną w piórka. Następnie dodaj dynię oraz marchewkę starte na na tarce o dużych oczkach. Smaż około 5 minut na małej mocy palnika od czasu do czasu mieszając. Zalej bulionem, dodaj liść laurowy, imbir, majeranek oraz curry. Gotuj pod przykryciem przez chwilę. Po tym czasie wlej śmietankę i gotuj jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje. Posyp natką pietruszki. Ewentualnie dopraw do smaku.