Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z kurczaka w sosie dyniowym z dodatkiem ryżu to idealne danie na jesienną aurę.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19255
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1692
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232129
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19255
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1692
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232129
Składniki
Mięso opłucz w bieżącej wodzie, osusz, usuń błonki i pokrój w większą kostkę. Umieść w misce, dodaj przyprawy i wymieszaj. Włóż do lodówki na 1-2 godziny( jeśli nie masz czasu możesz pominąć ten krok). Na patelni rozgrzej łyżkę masła klarowanego i obsmaż mięso na złoty kolor. Przełóż na talerz, przykryj folią aluminiową. Na tej samej patelni rozgrzej druga łyżkę masła klarowanego podduś cebulę pokrojoną w piórka. Następnie dodaj dynię oraz marchewkę starte na na tarce o dużych oczkach. Smaż około 5 minut na małej mocy palnika od czasu do czasu mieszając. Zalej bulionem, dodaj liść laurowy, imbir, majeranek oraz curry. Gotuj pod przykryciem przez chwilę. Po tym czasie wlej śmietankę i gotuj jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje. Posyp natką pietruszki. Ewentualnie dopraw do smaku.