Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni francuskiej
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2579
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 553
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2579
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 553
Składniki
Kurczaka pokroiłem na porcje, szalotki na połówki, a marchewki w słupki. W rondlu rozgrzałem połowę masła z 2 łyżkami oleju. Zrumieniłem porcje kurczaka, wyjąłem z rondla. Gorący tłuszcz wylałem. Rozgrzałem resztę masła i oleju. Włożyłem do rondla jarzyny i obsmażonego kurczaka. Wlałem koniak, rondel przykryłem i zdjąłem z ognia na 5 minut. Dodałem białe wino, do smaku sól i pieprz. Zagotowałem na dużym ogniu, zmniejszyłem płomień i dusiłem 20 minut. Posiekany estragon wsypałem do potrawy i dusiłem 10 minut. Wyjąłem kurczaka, trzymałem go w cieple. Zredukowałem sos do połowy objętości. Doprawiłem solą, pieprzem, dodałem śmietanę.