Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na sobotni obiad, mam coś dla Ciebie. Delikatne mięso kurczaka w sosie koperkowym z dodatkiem ziół a to wszystko podane z makaronem
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231779
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4964
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36434
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231779
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4964
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36434
Składniki
1. Mięso kroję w paseczki, przekładam do miski, wsypuję zioła prowansalskie, sól, pieprz, dokładnie mieszam. 2. Cebulę obieram, drobno kroję, czosnek obieram, przeciskam przez praskę, warzywa smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do warzyw dodaję mięso, smażę około 10 minut.
4. Do rondelka wlewam mleko, dodaję masło, wsypuję cukier, dwie szczypty soli, pieprzu, gotuję. Następnie dodaję drobno posiekany koperek i zagęszczam sos mąką rozrobioną ze śmietaną, chwilkę gotuję do momentu zagotowania. 5. Sos łączę z mięsem.
6. Danie gotowe. Podaję z makaronem Penne oraz surówką. 7. Smacznego.