Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na sobotni obiad, mam coś dla Ciebie. Delikatne mięso kurczaka w sosie koperkowym z dodatkiem ziół a to wszystko podane z makaronem
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 496
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 260
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9677
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1126
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4475
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 496
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 260
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9677
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1126
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4475
Składniki
1. Mięso kroję w paseczki, przekładam do miski, wsypuję zioła prowansalskie, sól, pieprz, dokładnie mieszam. 2. Cebulę obieram, drobno kroję, czosnek obieram, przeciskam przez praskę, warzywa smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do warzyw dodaję mięso, smażę około 10 minut.
4. Do rondelka wlewam mleko, dodaję masło, wsypuję cukier, dwie szczypty soli, pieprzu, gotuję. Następnie dodaję drobno posiekany koperek i zagęszczam sos mąką rozrobioną ze śmietaną, chwilkę gotuję do momentu zagotowania. 5. Sos łączę z mięsem.
6. Danie gotowe. Podaję z makaronem Penne oraz surówką. 7. Smacznego.