Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na sobotni obiad, mam coś dla Ciebie. Delikatne mięso kurczaka w sosie koperkowym z dodatkiem ziół a to wszystko podane z makaronem
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358242
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 189
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358242
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 189
Składniki
1. Mięso kroję w paseczki, przekładam do miski, wsypuję zioła prowansalskie, sól, pieprz, dokładnie mieszam. 2. Cebulę obieram, drobno kroję, czosnek obieram, przeciskam przez praskę, warzywa smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do warzyw dodaję mięso, smażę około 10 minut.
4. Do rondelka wlewam mleko, dodaję masło, wsypuję cukier, dwie szczypty soli, pieprzu, gotuję. Następnie dodaję drobno posiekany koperek i zagęszczam sos mąką rozrobioną ze śmietaną, chwilkę gotuję do momentu zagotowania. 5. Sos łączę z mięsem.
6. Danie gotowe. Podaję z makaronem Penne oraz surówką. 7. Smacznego.