Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad w 30minut. Aromatyczny kurczak w kremowym sosie czosnkowym z nutką musztardy. Więcej moich przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTub Linki pod przepisem. Serdecznie zapraszam.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Mięso opłucz w zimnej wodzie, osusz ręcznikiem papierowym i oczyść z błonek. Przetnij wzdłuż na pół na pół. Dopraw solą oraz pieprzem.
Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj.
Na rozgrzanym maśle obsmaż filety z obu stron na złoty kolor. Przełóż na talerz i przykryj folią aluminiową.
Na tej samej patelni smaż przez chwilę pieczarki delikatnie dopraw solą oraz pieprzem. Kiedy się zrumienią dodaj cebulę z czosnkiem. Smaż dwie minuty.
Całość zalej bulionem śmietanką dodaj musztardę oraz rozmaryn. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 10 minut na wolnym ogniu.
Jeśli sos będzie zbyt rzadki, mąkę połącz z zimną wodą i wlej do sosu cienkim strumieniem. Dopraw do smaku.
Włóż z powrotem wcześniej usmażonego kurczaka. Delikatnie pomieszaj i gotuj jeszcze kilka minut. Posyp natką pietruszki. Smacznego!