Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad w 30minut. Aromatyczny kurczak w kremowym sosie czosnkowym z nutką musztardy. Więcej moich przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTub Linki pod przepisem. Serdecznie zapraszam.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1010
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1010
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
Mięso opłucz w zimnej wodzie, osusz ręcznikiem papierowym i oczyść z błonek. Przetnij wzdłuż na pół na pół. Dopraw solą oraz pieprzem.
Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj.
Na rozgrzanym maśle obsmaż filety z obu stron na złoty kolor. Przełóż na talerz i przykryj folią aluminiową.
Na tej samej patelni smaż przez chwilę pieczarki delikatnie dopraw solą oraz pieprzem. Kiedy się zrumienią dodaj cebulę z czosnkiem. Smaż dwie minuty.
Całość zalej bulionem śmietanką dodaj musztardę oraz rozmaryn. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 10 minut na wolnym ogniu.
Jeśli sos będzie zbyt rzadki, mąkę połącz z zimną wodą i wlej do sosu cienkim strumieniem. Dopraw do smaku.
Włóż z powrotem wcześniej usmażonego kurczaka. Delikatnie pomieszaj i gotuj jeszcze kilka minut. Posyp natką pietruszki. Smacznego!