Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad w 30minut. Aromatyczny kurczak w kremowym sosie czosnkowym z nutką musztardy. Więcej moich przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTub Linki pod przepisem. Serdecznie zapraszam.
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 76
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 20
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 382
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 508
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1165
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 76
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 20
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 382
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 508
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1165
Składniki
Mięso opłucz w zimnej wodzie, osusz ręcznikiem papierowym i oczyść z błonek. Przetnij wzdłuż na pół na pół. Dopraw solą oraz pieprzem.
Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj.
Na rozgrzanym maśle obsmaż filety z obu stron na złoty kolor. Przełóż na talerz i przykryj folią aluminiową.
Na tej samej patelni smaż przez chwilę pieczarki delikatnie dopraw solą oraz pieprzem. Kiedy się zrumienią dodaj cebulę z czosnkiem. Smaż dwie minuty.
Całość zalej bulionem śmietanką dodaj musztardę oraz rozmaryn. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 10 minut na wolnym ogniu.
Jeśli sos będzie zbyt rzadki, mąkę połącz z zimną wodą i wlej do sosu cienkim strumieniem. Dopraw do smaku.
Włóż z powrotem wcześniej usmażonego kurczaka. Delikatnie pomieszaj i gotuj jeszcze kilka minut. Posyp natką pietruszki. Smacznego!