Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad w 30minut. Aromatyczny kurczak w kremowym sosie czosnkowym z nutką musztardy. Więcej moich przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTub Linki pod przepisem. Serdecznie zapraszam.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3734
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 688
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3734
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 688
Składniki
Mięso opłucz w zimnej wodzie, osusz ręcznikiem papierowym i oczyść z błonek. Przetnij wzdłuż na pół na pół. Dopraw solą oraz pieprzem.
Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj.
Na rozgrzanym maśle obsmaż filety z obu stron na złoty kolor. Przełóż na talerz i przykryj folią aluminiową.
Na tej samej patelni smaż przez chwilę pieczarki delikatnie dopraw solą oraz pieprzem. Kiedy się zrumienią dodaj cebulę z czosnkiem. Smaż dwie minuty.
Całość zalej bulionem śmietanką dodaj musztardę oraz rozmaryn. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 10 minut na wolnym ogniu.
Jeśli sos będzie zbyt rzadki, mąkę połącz z zimną wodą i wlej do sosu cienkim strumieniem. Dopraw do smaku.
Włóż z powrotem wcześniej usmażonego kurczaka. Delikatnie pomieszaj i gotuj jeszcze kilka minut. Posyp natką pietruszki. Smacznego!