Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste i tanie danie jednogarnkowe
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2995
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2085
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 797
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2995
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2085
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 797
Składniki
Udka podzielić, zdjąć skórę, odciąć kuper i tłuszcz. Ziemniaki obrać, pokroić na grubsze plastry. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojone w słupki papryki, cebulę pokrojoną na ćwiarki oraz miód i musztardę i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić na kilka minut
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 200 stopni i dusić pod przykryciem około godziny. Po godzinie zdjąć przykrywkę, podnieść temperaturę do 250 stopni i podpiec jeszcze około 15 minut.