Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 460

bardzo proste i tanie danie jednogarnkowe

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Udka podzielić, zdjąć skórę, odciąć kuper i tłuszcz. Ziemniaki obrać, pokroić na grubsze plastry. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojone w słupki papryki, cebulę pokrojoną na ćwiarki oraz miód i musztardę i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić na kilka minut

  2. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 200 stopni i dusić pod przykryciem około godziny. Po godzinie zdjąć przykrywkę, podnieść temperaturę do 250 stopni i podpiec jeszcze około 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń