Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste i tanie danie jednogarnkowe
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 717
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31345
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 431
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 717
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31345
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 431
Składniki
Udka podzielić, zdjąć skórę, odciąć kuper i tłuszcz. Ziemniaki obrać, pokroić na grubsze plastry. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojone w słupki papryki, cebulę pokrojoną na ćwiarki oraz miód i musztardę i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić na kilka minut
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 200 stopni i dusić pod przykryciem około godziny. Po godzinie zdjąć przykrywkę, podnieść temperaturę do 250 stopni i podpiec jeszcze około 15 minut.