Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste i tanie danie jednogarnkowe
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 564
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4005
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 564
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4005
Składniki
Udka podzielić, zdjąć skórę, odciąć kuper i tłuszcz. Ziemniaki obrać, pokroić na grubsze plastry. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojone w słupki papryki, cebulę pokrojoną na ćwiarki oraz miód i musztardę i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić na kilka minut
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 200 stopni i dusić pod przykryciem około godziny. Po godzinie zdjąć przykrywkę, podnieść temperaturę do 250 stopni i podpiec jeszcze około 15 minut.