Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste i tanie danie jednogarnkowe
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118409
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8512
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3138
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2279
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118409
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8512
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3138
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2279
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Składniki
Udka podzielić, zdjąć skórę, odciąć kuper i tłuszcz. Ziemniaki obrać, pokroić na grubsze plastry. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojone w słupki papryki, cebulę pokrojoną na ćwiarki oraz miód i musztardę i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić na kilka minut
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 200 stopni i dusić pod przykryciem około godziny. Po godzinie zdjąć przykrywkę, podnieść temperaturę do 250 stopni i podpiec jeszcze około 15 minut.