Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to jedno z tych idealnych dań, które: są łatwe i szybkie w przygotowaniu, niedrogie, a przy tym niezwykle aromatyczne i smakowite
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10372
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10372
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni (wybieramy taką z przykryciem) na rozgrzanym oleju, aż ładnie nam się przyrumieni, gotowe mięso przekładamy na talerz
w czasie, kiedy smaży się kurczak obieramy cebulę i czosnek, drobno siekamy, a potem smażymy na tym samym tłuszczu na którym przygotowywaliśmy kurczaka
jak już cebula i czosnek się zeszklą i zmiękną zmniejszamy ogień, na patelnię przekładamy z powrotem kurczaka, dodajemy musztardę i miód, dokładnie mieszamy, przykrywamy patelnię i dusimy wszystko ok. 10 min, dosalamy do smaku, no i gotowe, smacznego ;-)