Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to jedno z tych idealnych dań, które: są łatwe i szybkie w przygotowaniu, niedrogie, a przy tym niezwykle aromatyczne i smakowite
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1400
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1332
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1400
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1332
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Składniki
kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni (wybieramy taką z przykryciem) na rozgrzanym oleju, aż ładnie nam się przyrumieni, gotowe mięso przekładamy na talerz
w czasie, kiedy smaży się kurczak obieramy cebulę i czosnek, drobno siekamy, a potem smażymy na tym samym tłuszczu na którym przygotowywaliśmy kurczaka
jak już cebula i czosnek się zeszklą i zmiękną zmniejszamy ogień, na patelnię przekładamy z powrotem kurczaka, dodajemy musztardę i miód, dokładnie mieszamy, przykrywamy patelnię i dusimy wszystko ok. 10 min, dosalamy do smaku, no i gotowe, smacznego ;-)