Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to jedno z tych idealnych dań, które: są łatwe i szybkie w przygotowaniu, niedrogie, a przy tym niezwykle aromatyczne i smakowite
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2397
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4533
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1592
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 479
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2397
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4533
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1592
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 479
Składniki
kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni (wybieramy taką z przykryciem) na rozgrzanym oleju, aż ładnie nam się przyrumieni, gotowe mięso przekładamy na talerz
w czasie, kiedy smaży się kurczak obieramy cebulę i czosnek, drobno siekamy, a potem smażymy na tym samym tłuszczu na którym przygotowywaliśmy kurczaka
jak już cebula i czosnek się zeszklą i zmiękną zmniejszamy ogień, na patelnię przekładamy z powrotem kurczaka, dodajemy musztardę i miód, dokładnie mieszamy, przykrywamy patelnię i dusimy wszystko ok. 10 min, dosalamy do smaku, no i gotowe, smacznego ;-)