Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nam zostanie sporo mięsa drobiowego np z pieczenia ,można zawsze wykorzystać je jako podstawę do zrobienia nowego dania.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 444
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 444
Składniki
Białe mięso kroimy na nieduże kawałki ,zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie ,kilka ziarenek czarnego pieprzu i zagotowujemy. Papryki myjemy ,usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Dodajemy do kurczaka i gotujemy ok.15 min. Śmietanę i mąkę mieszamy z niewielką ilością bulionu ,dodajemy do całości ,chwilę gotujemy ciągle mieszając. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz niewielką ilością soku z cytryny. Podajemy z ugotowanym wcześniej ulubionym makaronem ,obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki.