Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nam zostanie sporo mięsa drobiowego np z pieczenia ,można zawsze wykorzystać je jako podstawę do zrobienia nowego dania.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 331
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2551
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 331
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2551
Składniki
Białe mięso kroimy na nieduże kawałki ,zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie ,kilka ziarenek czarnego pieprzu i zagotowujemy. Papryki myjemy ,usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Dodajemy do kurczaka i gotujemy ok.15 min. Śmietanę i mąkę mieszamy z niewielką ilością bulionu ,dodajemy do całości ,chwilę gotujemy ciągle mieszając. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz niewielką ilością soku z cytryny. Podajemy z ugotowanym wcześniej ulubionym makaronem ,obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki.