Do góry

Dania główne Przepis na:

kurczak w sosie pieczarkowym

kurczak w sosie pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 409

Dodano:

Odsłon: 616

pyszne, krojone piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym; idealne na obiad, łatwe do wykonania

Składniki

  • 500 gram piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 400 gram pieczarek
  • 200 gram śmietany gęstej
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
kurczak w sosie pieczarkowym

Przygotowanie

  1. mięso oczyść, pokrój w kostkę, posól

  2. cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na patelni

  3. oczyść pieczarki i pokrój w plastry lub kostkę, dodaj do podsmażonej cebuli, dopraw do smaku

  4. mięso smaż osobno, po czym dodaj usmażoną cebulę z pieczarkami

  5. zapraw śmietaną, dopraw do smaku

  6. podawaj z ziemniakami i surówką

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń