Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w kremowym sosie pieczarkowym podany w formie roladek pokrojonych na plasterki zrobi wrażenie na domowym rodzinnym obiedzie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 308
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11120
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3685
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1259
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 308
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11120
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3685
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1259
Składniki
Filety oczyść, przekrój wzdłuż na pół, tak aby powstało 6 cieńszych kotletów. Delikatnie rozbij je tłuczkiem przez folię. Oprósz solą i pieprzem z obu stron.
Paprykę pokrój w cienkie paseczki, cebulę w piórka. Na każdy kawałek mięsa nałóż odrobinę musztardy, kilka paseczków papryki i cebuli. Zawiń ciasno w roladki, zabezpiecz wykałaczkami lub obwiąż nitką kuchenną.
Na dużej patelni rozgrzej olej. Obsmaż roladki ze wszystkich stron na rumiano. Następnie przełóż je do garnka lub głębszej patelni.
Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na tej samej patelni, na której smażyły się roladki. Możesz dodać odrobinę oleju. Gdy puszczą wodę i lekko się zrumienią, przełóż je do roladek. Wlej bulion, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, słodką paprykę i czosnek granulowany.
Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około 25-30 minut, aż mięso będzie miękkie.
W miseczce wymieszaj śmietanę z mąką i kilkoma łyżkami gorącego sosu, aby zahartować śmietanę. Wlej mieszankę do garnka, dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 5 minut, aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku solą i pieprzem.