Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne i słodkie :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie paseczki. Solimy pieprzymy i dostawiamy do lodówki. Paprykę kroimy w kostkę 2x2 cm. Cebule kroimy w grubszą kostkę. Ananasa w centymetrową kostkę. Składniki sosu łączymy i mieszamy na jednolitą masę. Próbujemy, gdy uznamy że czegoś nam brakuje dodajemy wedle własnego uznania i smaku. Ryż gotujemy ok. 20 minut. Ja używam Basmati. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy na kurczaka. Gdy będzie miał złoty kolor przekładamy do miseczki. Na tym samym tłuszczu smażymy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy paprykę. Gdy papryka lekko zmięknie dodajemy ananasa i dusimy razem ok. 7 minut. Następnie dodajemy naszego złotego kurczaka i razem trzymamy na małym ogniu przez ok. 5 minut by następnie dodać nasz sos. Dusimy po przykryciem ok. 10 minut. Na talerze wykładamy ryż tak by powstał pierścień, do jego środka nakładamy sos