Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam kurczaka w sosie teriyaki, który jest idealnym połączeniem słodkiego i słonego smaku. Mięso jest soczyste i delikatne, a sos teriyaki nadaje mu wyjątkowego aromatu. Danie to świetnie komponuje się z ryżem jaśminowym i świeżymi warzywami, tworząc pełnowartościowy, smaczny posiłek. Spróbuj je przyrządzić na domowy obiad lub kolację, a na pewno zachwycisz swoich bliskich!
Lżejsza wersja włoskiej lasagne.
Odsłon: 15
Bigos przygotowany z kapusty kiszonej oraz kapusty białej, z dużą ilością kie...
Odsłon: 2403
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 265
Oczywiście był pięknie wyrośnięty ale na zdjęciu wyszedł jak zwykle.
Odsłon: 466
Lżejsza wersja włoskiej lasagne.
Odsłon: 15
Bigos przygotowany z kapusty kiszonej oraz kapusty białej, z dużą ilością kie...
Odsłon: 2403
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 265
Oczywiście był pięknie wyrośnięty ale na zdjęciu wyszedł jak zwykle.
Odsłon: 466
Składniki
Kurczaka kroimy na większe kawałeczki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. W trakcie smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Jak kurczak się smaży przygotowujemy sos. Nic bardziej skomplikowanego wymieszać wszystkie składniki. Imbir zetrzeć na tarce a czosnek przecisnąć przez praskę. Jak kurczak będzie już podsmażony wlewamy sos, smażymy jeszcze chwile na małym ogniu, aby sos się zredukował a kurczak przeszedł aromatem. Pod koniec dodajemy paprykę pokrojoną w cienkie paseczki.