Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam kurczaka w sosie teriyaki, który jest idealnym połączeniem słodkiego i słonego smaku. Mięso jest soczyste i delikatne, a sos teriyaki nadaje mu wyjątkowego aromatu. Danie to świetnie komponuje się z ryżem jaśminowym i świeżymi warzywami, tworząc pełnowartościowy, smaczny posiłek. Spróbuj je przyrządzić na domowy obiad lub kolację, a na pewno zachwycisz swoich bliskich!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22587
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14910
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4695
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44621
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 633
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 661
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22587
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14910
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4695
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44621
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 633
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 661
Składniki
Kurczaka kroimy na większe kawałeczki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. W trakcie smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Jak kurczak się smaży przygotowujemy sos. Nic bardziej skomplikowanego wymieszać wszystkie składniki. Imbir zetrzeć na tarce a czosnek przecisnąć przez praskę. Jak kurczak będzie już podsmażony wlewamy sos, smażymy jeszcze chwile na małym ogniu, aby sos się zredukował a kurczak przeszedł aromatem. Pod koniec dodajemy paprykę pokrojoną w cienkie paseczki.