Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty kurczak w pysznym owocowym sosie. ;-D
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 148
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 148
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Składniki
Podudzia dokładnie obtaczamy w przyprawie do kurczaka i smażymy na tłuszczu ze wszystkich stron.
Rumieniąc na złoto-brązowy kolor.
Cebulę, mango i melona obieramy i kroimy w kostkę, a następie dodajemy do smażącego się mięsa, posypując całość przyprawą curry.
Całą zawartość patelni przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez około 20 minut, po czym wyjmujemy mięso, a resztę zawartości patelni przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem.
Zmiksowany na gładką masę sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie polewamy nim mięso i od razu podajemy. Smacznego !!!