Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty kurczak w pysznym owocowym sosie. ;-D
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 57
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 57
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Składniki
Podudzia dokładnie obtaczamy w przyprawie do kurczaka i smażymy na tłuszczu ze wszystkich stron.
Rumieniąc na złoto-brązowy kolor.
Cebulę, mango i melona obieramy i kroimy w kostkę, a następie dodajemy do smażącego się mięsa, posypując całość przyprawą curry.
Całą zawartość patelni przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez około 20 minut, po czym wyjmujemy mięso, a resztę zawartości patelni przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem.
Zmiksowany na gładką masę sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie polewamy nim mięso i od razu podajemy. Smacznego !!!