Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie uwielbianego przez wielu kurczaka z duszonymi warzywami sprawdza się. Polecam.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 904
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1448
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 904
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1448
Składniki
Udka kurczaka umyłem, osuszyłem, natarłem sola i pieprzem. Marchewki i kalarepę obrałem, pokroiłem w słupki. Strąki fasolki po umyciu i oczyszczeniu przełamałem na pół. Paprykę umyłem, przekroiłem wzdłuż, usunąłem nasiona, pokroiłem w mała kostkę. Cebule również pokroiłem w kostkę. Udka obsmażyłem na oliwie. Dodałem warzywa, wlałem wino. Dusiłem pod przykryciem na małym ogniu 15 minut. Dodałem pomidory razem z zalewą, zioła, sól i pieprz. Strąki chili przekroiłem wzdłuż, pod bieżącą wodą oczyściłem z nasion, pokroiłem w paseczki, dodałem do kurczaka. Całość dusiłem pod przykryciem jeszcze 30 minut.