Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny sposób na mięso z rosołu i lekkie danie.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 115
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2196
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4045
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 55
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1427
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 115
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2196
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4045
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 55
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1427
Składniki
Mięso oddzielić od kości, pokroić w średnią kostkę.
Cebulę, pietruszkę, selera i ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Warzywa wraz z groszkiem i marchewką wrzucić na wrzątek z kostką rosołową i gotować ok. 10-15 minut. Po tym czasie dodać brukselkę i ugotować wszystkie do miękkości. Odcedzić (wywar może posłużyć jako baza do zup i sosów).
Mięso wymieszać z gorącymi warzywami, chwilkę podgrzać na niewielkim ogniu, mieszając. Doprawić solą, pieprzem i maggi.
Podawać na przykład z ryżem. Smacznego!