Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny sposób na mięso z rosołu i lekkie danie.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
Mięso oddzielić od kości, pokroić w średnią kostkę.
Cebulę, pietruszkę, selera i ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Warzywa wraz z groszkiem i marchewką wrzucić na wrzątek z kostką rosołową i gotować ok. 10-15 minut. Po tym czasie dodać brukselkę i ugotować wszystkie do miękkości. Odcedzić (wywar może posłużyć jako baza do zup i sosów).
Mięso wymieszać z gorącymi warzywami, chwilkę podgrzać na niewielkim ogniu, mieszając. Doprawić solą, pieprzem i maggi.
Podawać na przykład z ryżem. Smacznego!