Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 2646
Dodano: 30.01.2010
Odsłon: 10613
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Mięso oddzielić od kości, pokroić w średnią kostkę.
Cebulę, pietruszkę, selera i ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Warzywa wraz z groszkiem i marchewką wrzucić na wrzątek z kostką rosołową i gotować ok. 10-15 minut. Po tym czasie dodać brukselkę i ugotować wszystkie do miękkości. Odcedzić (wywar może posłużyć jako baza do zup i sosów).
Mięso wymieszać z gorącymi warzywami, chwilkę podgrzać na niewielkim ogniu, mieszając. Doprawić solą, pieprzem i maggi.
Podawać na przykład z ryżem. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)