Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne połączenie kurczaka i fasolki szparagowej. Proste, szybkie i przede wszystkim pyszne danie :) Przygotowane zgodnie z zasadami diety doktora Dukana(II faza, P+W)
Fasolkę myjemy, odkrawamy końcówki i kroimy ją na mniejsze części. Gotujemy fasolkę 5 minut tak, by była pół miękka.
Pierś z kurczaka myjemy, przekrawamy na pół i kroimy w średnią kostkę. Wkładamy do miseczki, posypujemy dość obficie curry i odstawiamy na pół godziny.
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki lub w grubą kostkę. Pieczarki kroimy w półplasterki.
Na teflonowej patelni bez tłuszczu podsmażamy razem mięso, pieczarki i cebulkę. Przyprawiamy bazylią i oregano.
Gdy mięso będzie miękkie, wrzucamy na patelnię podgotowaną fasolkę. Doprawiamy wszystko posiekaną natką pietruszki i dusimy danie jeszcze kilka minut, aż fasolka będzie dobra.
Smacznego!
Młoda fasolka szparagowa bez zakwaszania i słodzenia.
Odsłon: 25530
Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...
Odsłon: 297
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 7
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 70
Bardzo lubię kaczkę w całości z owocami i poszczególne jej części osobno. Dzi...
Odsłon: 1506
Przedstawiam przepis na pyszne powidła śliwkowe bez mieszania. Te powidła rob...
Odsłon: 2702
Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...
Odsłon: 297
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 7
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 70
Bardzo lubię kaczkę w całości z owocami i poszczególne jej części osobno. Dzi...
Odsłon: 1506
Przedstawiam przepis na pyszne powidła śliwkowe bez mieszania. Te powidła rob...
Odsłon: 2702
Składniki
Fasolkę myjemy, odkrawamy końcówki i kroimy ją na mniejsze części. Gotujemy fasolkę 5 minut tak, by była pół miękka. Pierś z kurczaka myjemy, przekrawamy na pół i kroimy w średnią kostkę. Wkładamy do miseczki, posypujemy dość obficie curry i odstawiamy na pół godziny. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki lub w grubą kostkę. Pieczarki kroimy w półplasterki.
Na teflonowej patelni bez tłuszczu podsmażamy razem mięso, pieczarki i cebulkę. Przyprawiamy bazylią i oregano. Gdy mięso będzie miękkie, wrzucamy na patelnię podgotowaną fasolkę. Doprawiamy wszystko posiekaną natką pietruszki i dusimy danie jeszcze kilka minut, aż fasolka będzie dobra. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krążki cukiniowe
Dania główne
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Dania główne
Pstrąg łososiowy w sosie z młodymi warzywami
Dania główne
Faszerowane cukinie
Krążki cukiniowe
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 7
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Smaczne, zdrowe danie na szybki obiad.
Odsłon: 82