Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne połączenie kurczaka i fasolki szparagowej. Proste, szybkie i przede wszystkim pyszne danie :) Przygotowane zgodnie z zasadami diety doktora Dukana(II faza, P+W)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19960
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 572
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6988
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244117
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19960
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 572
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6988
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244117
Składniki
Fasolkę myjemy, odkrawamy końcówki i kroimy ją na mniejsze części. Gotujemy fasolkę 5 minut tak, by była pół miękka. Pierś z kurczaka myjemy, przekrawamy na pół i kroimy w średnią kostkę. Wkładamy do miseczki, posypujemy dość obficie curry i odstawiamy na pół godziny. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki lub w grubą kostkę. Pieczarki kroimy w półplasterki.
Na teflonowej patelni bez tłuszczu podsmażamy razem mięso, pieczarki i cebulkę. Przyprawiamy bazylią i oregano. Gdy mięso będzie miękkie, wrzucamy na patelnię podgotowaną fasolkę. Doprawiamy wszystko posiekaną natką pietruszki i dusimy danie jeszcze kilka minut, aż fasolka będzie dobra. Smacznego!