Dania główne Przepis na:
Kurczak z fasolką szparagową

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 1269
Dodano: 16.08.2010
Odsłon: 13885
Składniki
- pierś z kurczaka
- 250g fasolki szparagowej
- 10 średnich pieczarek
- 1 cebula
- Natka pietruszki
- Przyprawy: curry, bazylia, oregano
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Fasolkę myjemy, odkrawamy końcówki i kroimy ją na mniejsze części. Gotujemy fasolkę 5 minut tak, by była pół miękka. Pierś z kurczaka myjemy, przekrawamy na pół i kroimy w średnią kostkę. Wkładamy do miseczki, posypujemy dość obficie curry i odstawiamy na pół godziny. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki lub w grubą kostkę. Pieczarki kroimy w półplasterki.
-
Na teflonowej patelni bez tłuszczu podsmażamy razem mięso, pieczarki i cebulkę. Przyprawiamy bazylią i oregano. Gdy mięso będzie miękkie, wrzucamy na patelnię podgotowaną fasolkę. Doprawiamy wszystko posiekaną natką pietruszki i dusimy danie jeszcze kilka minut, aż fasolka będzie dobra. Smacznego!
Komentarze do przepisu (0)