Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany kurczak jest nie tylko delikatny, ale również bardzo soczysty. Możesz swobodnie eksperymentować z przyprawami, jednak zestaw zaproponowany poniżej na pewno sprawi, że twój kurczak z frytownicy beztłuszczowej wyniesie się na wyższy poziom.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7894
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7894
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Udka z kurczaka posól i popieprz z każdej strony. Podziel na pół.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Imbir po obraniu zetrzyj. Wymieszaj razem z przyprawą curry, papryką słodką mieloną, sokiem z cytryny, olejem sezamowym, sosem sojowym, natką pietruszki i kolendrą.
Mięso dokładnie natrzyj przygotowaną marynatą. Odstaw na 10 minut w temperaturze pokojowej.
Piecz 25 minut w temperaturze 180°C. Następnie obróć kurczaka na drugą stronę i piecz jeszcze 5 minut w wyższej temperaturze 200°C.