Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany kurczak jest nie tylko delikatny, ale również bardzo soczysty. Możesz swobodnie eksperymentować z przyprawami, jednak zestaw zaproponowany poniżej na pewno sprawi, że twój kurczak z frytownicy beztłuszczowej wyniesie się na wyższy poziom.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 28
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 91
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10308
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 104
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 930
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 28
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 91
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10308
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 104
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 930
Składniki
Udka z kurczaka posól i popieprz z każdej strony. Podziel na pół.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Imbir po obraniu zetrzyj. Wymieszaj razem z przyprawą curry, papryką słodką mieloną, sokiem z cytryny, olejem sezamowym, sosem sojowym, natką pietruszki i kolendrą.
Mięso dokładnie natrzyj przygotowaną marynatą. Odstaw na 10 minut w temperaturze pokojowej.
Piecz 25 minut w temperaturze 180°C. Następnie obróć kurczaka na drugą stronę i piecz jeszcze 5 minut w wyższej temperaturze 200°C.