Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z groszkiem i mascarpone

Kurczak z groszkiem i mascarpone

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5387

Dodano:

Odsłon: 361

Bardzo delikatny gulasz, którego największym atutem jest dodatek włoskiego serka mascarpone ;)

Składniki

  • pierś z kurczaka 2 szt
  • masło 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki
  • sól morska 2/3 łyżeczki
  • pieczarki 150 g
  • groszek mrożony 100 g
  • serek mascarpone 125 g
  • ryż 150 g
  • kurkuma mielona 1/3 łyżeczki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kurczak z groszkiem i mascarpone

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle z dodatkiem przypraw. Następnie dodać umyte i grubo skrojone pieczarki, dusić przez kilka minut.

  2. Potem wrzucić mrożony groszek, wymieszać i dusić kolejne 6-8 minut. Na koniec dodać mascarpone i wymieszać.

  3. Podawać z gotowanym ryżem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń