Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste i bardzo smaczne danie , które uwielbia moja rodzinka. Dobrze doprawiony kurczak oraz grzyby leśne w śmietanie cóż można chcieć więcej. Tak przygotowane danie podane z makronem smakuje wyśmienicie.
garnek, patelnia, nóż, deska do krojenia, łyżka, sitko,
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8057
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 374
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8057
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 374
Składniki
Grzyby po rozmrożeniu odsączyć na sitku z nadmiaru wody, przełożyć do garnka.( świeże grzyby oczyścić i pokroić i również włożyć do garnka). Cebulę po obraniu drobno posiekać, przesmażyć na maśle nie rumieniąc, a następnie dodać ją do grzybów. Wlać 3 łyżki wody , przyprawić i dusić pod przykryciem do miękkości grzybów. Następnie wlać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować. Filet z kurczaka oczyścić , umyć ,osuszyć i pokroić w większą kostkę , doprawić dobrze przyprawą kebab - gyros wymieszać i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Po podsmażeniu kurczaka połączyć z grzybami w śmietanie . Makaron ugotować według opisu na opakowaniu, po ugotowaniu odcedzić na sitku. Danie podawać z ugotowanym makaronem lub ryżem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Danie gotowe do podania.