Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z makaronem to soczyste mięso w chrupiącej panierce z dodatkiem sosu pomidorowego i idealnie ugotowanej pasty. Sprawdź i zakochaj się w tym daniu od razu! Poczuj się jak na wakacjach we Włoszech.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 300
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 300
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Przygotuj kurczaka. Piersi przekrój w poziomie na pół. Rozbij je na cienkie kotlety.
W głębokim talerzu wymieszaj oba rodzaje bułki tartej, czosnek i parmezan. Do drugiego talerza wsyp mąkę, a w trzecim roztrzep jajka z wodą.
Kurczaka obtocz najpierw w mące, następnie w jajku, a na koniec w mieszance bułki tartej i parmezanu.
Na patelni rozgrzej masło z olejem. Kładź kotlety na rozgrzany tłuszcz i smaż je przez 2-3 minuty z każdej strony, do uzyskania złotego koloru.
Ułóż kotlety na blaszce do pieczenia, a na górze rozsyp równomiernie ser mozzarella. Wstaw kotlety do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Celsjusza i piecz przez 2-3 minuty, do rozpuszczenia.
Na patelni po smażeniu kotletów podgrzej passatę pomidorową.
Makaron ugotuj al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i połóż go na talerzu. Wylej na niego niewielką ilość passaty pomidorowej i połóż kotleta z serem.
Kurczaka z makaronem podawaj od razu po przygotowaniu, na ciepło.