Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem, że każdy przygotowuje kurczaka inaczej i ma swoje ulubione przyprawy. Jednak gdy ma się pojawić na moim stole , gdy przychodzą na obiad dzieci zazwyczaj jest to kurczak z marynaty pieczony w całości w piekarniku.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 433
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8660
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13434
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2699
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 433
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8660
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13434
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2699
Składniki
Kurczak oczyszczam, myję, a następnie osuszam. Po osuszeniu nacieram kurczaka dokładnie wewnątrz jak i zewnątrz przygotowaną wcześniej marynatą i odstawiam na 60 minut w celu przegryzienia smaków. Po tym czasie kurczaka przekładam do brytfanny lub naczynia żaroodpornego i podlewam bulionem przygotowanym z kostki rosołowej. Tak przygotowanego kurczaka wkładam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piekę do miękkości, podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem. Marynata: Wszystkie składniki marynaty łączę z olejem . Rada: Gdyby kurczak zbyt mocno się spiekł można po godzinie pieczenia nakryć kurczaka folią aluminiową.