Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem, że każdy przygotowuje kurczaka inaczej i ma swoje ulubione przyprawy. Jednak gdy ma się pojawić na moim stole , gdy przychodzą na obiad dzieci zazwyczaj jest to kurczak z marynaty pieczony w całości w piekarniku.
Kurczak oczyszczam, myję, a następnie osuszam.
Po osuszeniu nacieram kurczaka dokładnie wewnątrz jak i zewnątrz przygotowaną wcześniej marynatą i odstawiam na 60 minut w celu przegryzienia smaków.
Po tym czasie kurczaka przekładam do brytfanny lub naczynia żaroodpornego i podlewam bulionem przygotowanym z kostki rosołowej.
Tak przygotowanego kurczaka wkładam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piekę do miękkości, podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem.
Marynata:
Wszystkie składniki marynaty łączę z olejem .
Rada:
Gdyby kurczak zbyt mocno się spiekł można po godzinie pieczenia nakryć kurczaka folią aluminiową.
Pyszny, aromatyczny kurczak z piekarnika. Z chrupiącą paprykową skórką idealn...
Odsłon: 46394
Już niedługo święto wszystkich łasuchów – tłusty czwartek. Dlatego dzisiaj ma...
Odsłon: 8234
Pałki i podudzia z kurczaka w ziołach, pieczone z cebulą w piekarniku.
Odsłon: 33781
Lubicie jeść placki ziemniaczane, ale nie macie cierpliwości do ścierania zi...
Odsłon: 59
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1823
Lubicie jeść placki ziemniaczane, ale nie macie cierpliwości do ścierania zi...
Odsłon: 59
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1823
Składniki
Kurczak oczyszczam, myję, a następnie osuszam. Po osuszeniu nacieram kurczaka dokładnie wewnątrz jak i zewnątrz przygotowaną wcześniej marynatą i odstawiam na 60 minut w celu przegryzienia smaków. Po tym czasie kurczaka przekładam do brytfanny lub naczynia żaroodpornego i podlewam bulionem przygotowanym z kostki rosołowej. Tak przygotowanego kurczaka wkładam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piekę do miękkości, podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem. Marynata: Wszystkie składniki marynaty łączę z olejem . Rada: Gdyby kurczak zbyt mocno się spiekł można po godzinie pieczenia nakryć kurczaka folią aluminiową.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placki ziemniaczane bez ścierania ziemniaków
Dania główne
Szybkie ciasto na pizzę
Dania główne
Danie dnia
Dania główne
Roladki z papryką
Placki ziemniaczane bez ścierania ziemniaków
Lubicie jeść placki ziemniaczane, ale nie macie cierpliwości do ścierania zi...
Odsłon: 59
Szybkie ciasto na pizzę
Pizza to danie, które można przygotować na wiele różnych sposobów - na cienki...
Odsłon: 92