Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatyczne, pełne smaków i aromatów danie. Delikatny kurczak w lekko słodkim musie cebulowym, świetnie komponuje się z kaszą Bulgur otuloną pietruszkowym pesto z pestkami dyni.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Na początku przygotowujemy szybkie pesto pietruszkowe, które otuli kaszę Bulgur. Do naczynia dodajemy posiekany pęczek natki pietruszki, czosnek, pestki dyni, oliwę z oliwek oraz cukier brzozowy i wszystko rozdrabniamy za pomocą blendera. Całość na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Cebule kroimy i delikatnie rumienimy na oliwie z oliwek.
Następnie podsmażoną cebulkę miksujemy wraz z 250 ml bulionu drobiowego na jednolity mus.
Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, obsypujemy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i podsmażamy go na oliwie z oliwek.
Kiedy kurczak delikatnie się zarumieni, zalewamy go wcześniej przygotowanym musem cebulowym, dodajemy kefir i natkę pietruszki i dusimy wszystko około 10 minut. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem.
Podczas przygotowywania kurczaka, gotujemy kaszę Bulgur w delikatnie osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki oliwy z oliwek. Gdy kasza się ugotuje, mieszamy ja z wcześniej przygotowanym pietruszkowym pesto. Życzę smacznego! :)