Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatyczne, pełne smaków i aromatów danie. Delikatny kurczak w lekko słodkim musie cebulowym, świetnie komponuje się z kaszą Bulgur otuloną pietruszkowym pesto z pestkami dyni.
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 260
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 708
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 255
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 925
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 260
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 708
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 255
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 925
Składniki
Na początku przygotowujemy szybkie pesto pietruszkowe, które otuli kaszę Bulgur. Do naczynia dodajemy posiekany pęczek natki pietruszki, czosnek, pestki dyni, oliwę z oliwek oraz cukier brzozowy i wszystko rozdrabniamy za pomocą blendera. Całość na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Cebule kroimy i delikatnie rumienimy na oliwie z oliwek.
Następnie podsmażoną cebulkę miksujemy wraz z 250 ml bulionu drobiowego na jednolity mus.
Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, obsypujemy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i podsmażamy go na oliwie z oliwek.
Kiedy kurczak delikatnie się zarumieni, zalewamy go wcześniej przygotowanym musem cebulowym, dodajemy kefir i natkę pietruszki i dusimy wszystko około 10 minut. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem.
Podczas przygotowywania kurczaka, gotujemy kaszę Bulgur w delikatnie osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki oliwy z oliwek. Gdy kasza się ugotuje, mieszamy ja z wcześniej przygotowanym pietruszkowym pesto. Życzę smacznego! :)