Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatyczne, pełne smaków i aromatów danie. Delikatny kurczak w lekko słodkim musie cebulowym, świetnie komponuje się z kaszą Bulgur otuloną pietruszkowym pesto z pestkami dyni.
Na początku przygotowujemy szybkie pesto pietruszkowe, które otuli kaszę Bulgur.
Do naczynia dodajemy posiekany pęczek natki pietruszki, czosnek, pestki dyni, oliwę z oliwek oraz cukier brzozowy i wszystko rozdrabniamy za pomocą blendera. Całość na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Cebule kroimy i delikatnie rumienimy na oliwie z oliwek.
Następnie podsmażoną cebulkę miksujemy wraz z 250 ml bulionu drobiowego na jednolity mus.
Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, obsypujemy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i podsmażamy go na oliwie z oliwek.
Kiedy kurczak delikatnie się zarumieni, zalewamy go wcześniej przygotowanym musem cebulowym, dodajemy kefir i natkę pietruszki i dusimy wszystko około 10 minut. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem.
Podczas przygotowywania kurczaka, gotujemy kaszę Bulgur w delikatnie osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki oliwy z oliwek.
Gdy kasza się ugotuje, mieszamy ja z wcześniej przygotowanym pietruszkowym pesto.
Życzę smacznego! :)
Bomba witaminowa. Lekka dietetyczna sałatka z kaszą bulgur na mały i większy...
Odsłon: 15792
Kiedy majówka w pełni, słońce rozleniwia a jednak trzeba coś ugotować dla rod...
Odsłon: 2093
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 342
Kolejna propozycja sernika na zimno z owocami to deser, który bardzo często g...
Odsłon: 752
Witam serdecznie, sezon truskawkowy w pełni, więc chciałabym zaproponować prz...
Odsłon: 436
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 342
Kolejna propozycja sernika na zimno z owocami to deser, który bardzo często g...
Odsłon: 752
Witam serdecznie, sezon truskawkowy w pełni, więc chciałabym zaproponować prz...
Odsłon: 436
Składniki
Na początku przygotowujemy szybkie pesto pietruszkowe, które otuli kaszę Bulgur. Do naczynia dodajemy posiekany pęczek natki pietruszki, czosnek, pestki dyni, oliwę z oliwek oraz cukier brzozowy i wszystko rozdrabniamy za pomocą blendera. Całość na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Cebule kroimy i delikatnie rumienimy na oliwie z oliwek.
Następnie podsmażoną cebulkę miksujemy wraz z 250 ml bulionu drobiowego na jednolity mus.
Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, obsypujemy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i podsmażamy go na oliwie z oliwek.
Kiedy kurczak delikatnie się zarumieni, zalewamy go wcześniej przygotowanym musem cebulowym, dodajemy kefir i natkę pietruszki i dusimy wszystko około 10 minut. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem.
Podczas przygotowywania kurczaka, gotujemy kaszę Bulgur w delikatnie osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki oliwy z oliwek. Gdy kasza się ugotuje, mieszamy ja z wcześniej przygotowanym pietruszkowym pesto. Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Dania główne
Mini kebab
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 52
Mini kebab
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 136