Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie, prosto i oryginalnie. Polecam:)
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 649
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 132
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 192
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 649
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 132
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 192
Składniki
Mięso z każdej strony posyp solą, pieprzem i słodką papryką. Smaż na złoty kolor z każdej strony. Włóż do garnka. Cebulę pokrój w piórka a czosnek w cienkie plasterki. Zeszklij na tłuszczu. Dodaj do kurczaka. Dołóż obraną i pokrojoną w plastry marchew. Wsyp orzechy. Wlej kokosowe mleko. Dodaj pastę curry. Duś pod przykryciem przez ok. 20-30 minut. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj imbir. Mięso podawaj na ciepło, najlepiej smakuje z ryżem.