Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie, prosto i oryginalnie. Polecam:)
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12953
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8064
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 321
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 110
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2192
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 741
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12953
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8064
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 321
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 110
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2192
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 741
Składniki
Mięso z każdej strony posyp solą, pieprzem i słodką papryką. Smaż na złoty kolor z każdej strony. Włóż do garnka. Cebulę pokrój w piórka a czosnek w cienkie plasterki. Zeszklij na tłuszczu. Dodaj do kurczaka. Dołóż obraną i pokrojoną w plastry marchew. Wsyp orzechy. Wlej kokosowe mleko. Dodaj pastę curry. Duś pod przykryciem przez ok. 20-30 minut. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj imbir. Mięso podawaj na ciepło, najlepiej smakuje z ryżem.