Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie jednogarnkowe. Dla zapracowanych.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11834
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 106
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8455
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155298
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1152
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11834
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 106
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8455
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155298
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1152
Składniki
Oczyszczone, umyte, osuszone mięso pokroić na małe kawałki. Posypać przyprawą staropolską i pozostawić w lodówce na ok. 2 godz. Na głębokiej patelni rozgrzać olej rzepakowy i usmażyć mięso. Dodawać kolejno warzywa. Pokrojonego w półplasterki pora, w plasterki czosnek, pokrojoną w kostkę cukinię, poszatkowaną grubiej kapustę pekińską, posiekany drobno pęczek natki pietruszki. Dodać sos sojowy. Mieszać i smażyć kilka minut. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą. Dodać makaron. Zalać wrzątkiem ok. 1,5-2 szklanki. Oprószyć solą do smaku. Przykryć i gotować ok 8-10 min. Zdjąć pokrywę i jeśli jest za dużo sosu to odparować. Potrawę na koniec posypać posiekanym koperkiem. Pomieszać i zajadać. Smacznego