Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie jednogarnkowe. Dla zapracowanych.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 765
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424979
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 765
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424979
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Składniki
Oczyszczone, umyte, osuszone mięso pokroić na małe kawałki. Posypać przyprawą staropolską i pozostawić w lodówce na ok. 2 godz. Na głębokiej patelni rozgrzać olej rzepakowy i usmażyć mięso. Dodawać kolejno warzywa. Pokrojonego w półplasterki pora, w plasterki czosnek, pokrojoną w kostkę cukinię, poszatkowaną grubiej kapustę pekińską, posiekany drobno pęczek natki pietruszki. Dodać sos sojowy. Mieszać i smażyć kilka minut. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą. Dodać makaron. Zalać wrzątkiem ok. 1,5-2 szklanki. Oprószyć solą do smaku. Przykryć i gotować ok 8-10 min. Zdjąć pokrywę i jeśli jest za dużo sosu to odparować. Potrawę na koniec posypać posiekanym koperkiem. Pomieszać i zajadać. Smacznego